Over mij

beeldend kunstenaar Sjak Jacqueline Engels

Jacqueline Engels

Gebruik makend van verschillende verfsoorten, materialen en technieken, verschijnt vaak de mens in mijn werk. Niet altijd heel expliciet, maar vaak in de vorm van silhouetten en schaduwen. Door aan meerdere doeken tegelijk te werken kan ik steeds met een fris oog kijken en neem ik gemakkelijker risico’s. Ik reageer op wat er gebeurt, kijk, voel, en volg mijn hart, mijn handen en mijn ogen. Regelmatig  ga ik met de kwast weer over eerdere werken of oude doeken. Toeval speelt dus een grote rol in de totstandkoming van het werk. Doorgaan tot er een bepaalde gelaagdheid ontstaat, een mooie balans, en vooral de juiste sfeer.

Inspiratie komt van buitenaf maar is eigenlijk alleen nodig om een startpunt te vormen, waarna mijn binnenste het overneemt, mijn handen stuurt, en mijn eigen kleur en vorm naar voren gekropen komt.

Begonnen in 2005 aan de Academie voor de Schone Kunsten in België, koos ik voor portret en model, slaagde en volgde daarna nog drie jaar de specialisatiegraad om deze in 2014 met eervolle vermelding af te ronden.

Lid van Kunstgroep Kolonie Plasmolen, www.kunstgroepkp.nl.

U bent van harte welkom in mijn atelier in Molenhoek om de werken beter te bekijken of de mogelijkheden van een opdracht te bespreken.
Voor workshops of cursus, zie bij contact.

 Volg mij op instagram: @jacquelineengels

E; info@sjak.nl