Over mij

beeldend kunstenaar Sjak Jacqueline Engels

Jacqueline Engels

Gebruik makend van verschillende verfsoorten, materialen en technieken, verschijnt vaak de mens in haar werk. Niet altijd heel expliciet, maar vaak in de vorm van silhouetten en schaduwen. Door aan meerdere doeken tegelijk te werken kijkt zij steeds met een fris oog en neemt gemakkelijker risico’s. Tijdens het schilderproces zelf reageert ze op wat er gebeurt, kijkt, voelt, en volgt haar hart, haar handen en haar ogen. Regelmatig gaat zij met de kwast weer over eerdere werken of oude doeken. Toeval speelt dus een grote rol in de totstandkoming van haar werk. Doorgaan tot er een bepaalde gelaagdheid ontstaat, een mooie balans, en vooral de juiste sfeer.

Begonnen in 2005 aan de Academie voor de Schone Kunsten in België, koos ze voor portret en model, slaagde en volgde daarna nog drie jaar de specialisatiegraad om deze in 2014 met eervolle vermelding af te ronden.

Lid van Kunstgroep Kolonie Plasmolen, www.kunstgroepkp.nl.

U bent van harte welkom in het atelier in Molenhoek om de werken beter te bekijken of de mogelijkheden van een opdracht te bespreken.
Voor workshops of cursus, zie bij contact.

Volg Jacqueline op instagram: @jacquelineengels